Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Волинь

На купюрі 500 злотих зображений уродженець Львівщини

10 лютого в Польщі до обігу ввійшла нова банкнота номіналом 500 злотих. Про це повідомляє Польське радіо. На банкноті зображений польський король Ян III Собєський, який, до слова, є уродженцем Олеська, що на Львівщині

За словами Барбари Ярошек з Національного банку Польщі, нова купюра на 4% більша, ніж банкнота номіналом 200 злотих, однак, виглядає майже так само як інші великі польські купюри.

Як заявляв екс-голова Національного банку Польщі Марек Белька, введення банкноти високого номіналу необхідно для зниження витрат на утримання стратегічного запасу банку. Завдяки випуску купюр вищого номіналу банк зможе економити близько 10 мільйонів євро щорічно.

Довідка.

Ян III Собеський (17 серпня 1629, Олесько — 17 червня 1696) — король польсько-литовської держави — Речі Посполитої з 1674 року, великий коронний маршалок з 1665 року, Польний гетьман коронний з 1666 року, великий коронний гетьман з 1668 року. Своїм військовим талантом надовго забезпечив Речі Посполитій спокій на південних кордонах. Його вважають національним героєм Польщі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ