Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Київщині молодики вчинили напад на патрульного

1/2
Уночі, 24 квітня, в смт. Гостомель під час затримання групи осіб, яких правоохоронці запідозрили у крадіжці будівельних матеріалів, молодики напали на працівника патрульного поліції і намагалися заволодіти табельною вогнепальною зброєю.

Так, о 2.30 годині на одній з центральних вулиць Гостомеля, під час патрулювання, екіпаж групи реагування патрульної поліції Ірпінського району помітив автомобіль «Газель», у кузові якої знаходились 8 демонтованих металопластикових вікон з рештками будівельної «пінки» і дюбелями. На вимогу поліцейських пред’явити документи на вантаж, хлопці почали пояснювати, що нібито працюють на будівництві, а вікна перевозять з одного об’єкту на інший.

Щоб впевнитися у показах, правоохоронці запропонували двом хлопцям проїхати з ними і показати, звідки будівельні матеріали. Юнаки плутались, вказуючи шлях, а потім розповіли, що знайшли вікна «просто» у лісі. 

Коли працівники поліції повернулись до вантажівки, автівки вже не було, а тільки залишились кілька молодиків. На пропозицію правоохоронців проїхати до відділу поліції, один з них накинувся на патрульного і намагався заволодіти зброю, двоє інших нападників тримали правоохоронцю руки. Поліцейський, зорієнтувавшись, одразу вихопив пістолет з кобури, аби не дати молодикам заволодіти табельною вогнепальною зброєю, і намагався затримати молодчиків. Однак вони швидко зникли у невідомому напрямку.

За  сигналом «Тривога» був піднятий особовий склад Ірпінського відділу поліції для затримання зловмисників.

Вже о 6.30, на одній з вулиць смт. Гостомель, увагу правоохоронців привернула четвірка перехожих. Виявилось, що троє з них – «нічні» нападники, а четвертий – їхній товариш, у якого молодики пересиділи до ранку і, переодягнувшись, намагалися непримітно зникнути з селища.

Порожню вантажівку «Газель» зловмисники залишили просто на вулиці, а вікна намагалися заховати, перекинувши через огорожу, на територію одного з домоволодінь Гостомеля.

П’ятеро зловмисників затримано на підставі ст.208 КПК України і доставлено до Ірпінського відділу поліції. Ними виявилися жителі Ірпінського та Бородянського районів, віком 19-25 років, деякі з них вже мали проблеми з законом. 

Правоохоронці встановили, що вікна викрадені в Іванківському районі. Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до шести років. Досудове слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ