Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Левандівці вдруге відбудеться Міжнародний Фестиваль Параджанова. Програма

З 20 по 27 серпня на Левандівці у Львові проходитиме другий міжнародний фестиваль, присвячений вірменському та українському кінорежисеру Сергію Параджанову. Всі події в межах фестивалю відбуватимуться у культурно-мистецькому центрі «Супутник» та в Левандівському парку.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

Про це сьогодні, 11 серпня, під час прес-конференції розповіла спеціаліст управління культури ЛМР, координатор фестивалю Ірина Рибко, передає кореспондент Гал-інфо.

За словами Ірини Рибко, особливістю цьогорічного Фестивалю Параджанова стане міжнародна резиденція «Тінь Свободи», в рамках якої своєю творчістю ділитимуться митці з Грузії, Польщі, України та Білорусі, зокрема Матеуш Ковальчик (Польща), Мекі Гіоградзе (Грузія), Люсі Хагоутян (Грузія/Франція), Гжегож Козера (Польща), Марія Маголі (Україна), Ольга Салахеєва та Павло Нехаєв (Білорусь), Сергій Шабохін (Білорусь, Польща), Жанна Гладко (Білорусь), Ігор Стахієвич (Білорусь) та Настя Кулік (Україна).

Таким чином, на фестивалі представлять всі жанри сучасного мистецтва, а саме перформанс, аудіовізуальну інсталяцію, хепенінг, відеоарт, стрітарт тощо. Окрім цього, захід матиме також освітню та дискусійну програму, в межах якої пройдуть відкриті лекції  мистецтвознавиці Діани Клочко, сценариста і кінокритика Сергія Тримбача та режисера і учня Сергія Параджанова Романа Балаяна. Останній покаже на Левандівці свою стрічку «Ніч в музеї Параджанова». Відвідувачам фестивалю також покажуть такі відомі стрічки Параджанова, як «Колір граната», «Андрієш» та «Тіні забутих предків».

На Міжнародному фестивалі Параджанова буде цікаво не лише дорослим, але й дітям та підліткам. Спеціально для молоді готується насичена програма майстер-класів (колаж, вокал, театр, декупаж, циркове мистецтво тощо). Додатково, впродовж 20-25 серпня триватиме спільний українсько-вірменський молодіжний проект Parajanov Exchange -  до підлітків, які відвідують вокальну та театральну студії КМЦ «Супутник» завітають ровесники з драматичного гуртка Центру розвитку громади вірменського міста Діліжан. За ці 5 днів учасники спільно підготують театральний перформанс IMAGINARIUM, який презентують на День Незалежності України.  

Організатори Фестивалю Параджанова також готують до Дня Незалежності великий концерт у Левандівському парку, на якому виступлять гурти «Sisters Voice», «Lemko Blue Grass Band» та «Гуцул Каліпсо». Окрім того, куратори обіцяють організувати в цей день безкоштовні польоти на повітряній кулі для всіх охочих. І на завершення, відвідувачі заходу також зможуть взяти участь у проекті «Ніч театру», в межах якого на Левандівку завітає 9 альтернативних театрів з усієї країни.

Організатором ІІ Міжнародного Фестивалю Параджанова на Левандівці є управління культури Львівської міської ради. За їхніми словами, захід організовують у цьому мікрорайоні Львова, оскільки саме тут є вулиця Параджанова. Вхід на всі події фестивалю - вільний. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ