Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Луганщині провели практичні заняття з мінної безпеки

Як повідомили в прес-центрі штабу ООС, ще тривалий час на території Донецької та Луганської областей актуальним є і залишиться питання щодо дотримання заходів мінної безпеки.

За роки війни територія цих областей нашпигована тисячами вибухонебезпечних предметів, облаштовані численні мінні поля та загородження. Чимало втрат серед особового складу та цивільних – саме через порушення чи нехтування елементарними, загальноприйнятими правилами мінної безпеки.

Постійно у військових частинах оперативно-тактичного угруповання «Північ» проводяться планові та позапланові заняття з мінної безпеки. І ось на базі однієї з частин, під керівництвом заступника командира ОТУ «Північ» пройшли чергові практичні заняття.

Присутнім на заняттях офіцерам з числа керівного складу частин, були практично продемонстровані дії особового складу щодо порядку встановлення та зняття мінно-вибухових загороджень, їх маркування, обладнання та утримання проходів на мінних полях, проведення інженерної розвідки маршрутів висування колон, ведення карт та формулярів мінно-вибухових загороджень.

Важливу увагу керівники занять приділили діям особового складу щодо виявлення та протидії саморобним вибуховим пристроям. Також були продемонстровані зразки елементарних мінних «сюрпризів», котрі можуть очікувати військових в районі виконання бойового завдання.

–Головне, у разі виявлені вибухового пристрою, ніколи не намагатись самотужки його знешкодити, для цього є спеціально навчені і досвідчені фахівці, які і мають прийняти рішення на місці, – зазначив один з керівників занять.

Враховуючи застосування російськими окупаційними військами дистанційного мінування протипіхотними мінами ПОМ-2 2 на Хуторі Вільному, що мав місце 23 лютого, присутнім був також доведений алгоритм дій у разі повторення подібних випадків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ