Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Луганщині рашисти обстрілювали всі можливі маршрути виїздів, тривають бої

На території Луганської області продовжуються важкі бої з росіянами.
фото - t.me/luhanskaVTSA

Як повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, упродовж 9 травня росіяни масовано обстрілювали всі можливі маршрути виїзду з території області.

Небезпечно було в Білогорівці та Шипіловому. Тривають бої за Воєводівку, Тошківку та Нижнє.

22 рази обстріляні міста та села регіону за минулу добу. Маємо руйнування житла в Сєвєродонецьку та Лисичанську. Крім того, в Сєвєродонецьку ворожий снаряд поцілив в будівлю місцевого осередку Національної поліції, сталося значне займання, через що приміщення та обладнання знищені. Під час спроби обстеження руйнувань в Шипіловому, де залишаються заблокованими люди, по поліцейських відкрили вогонь росіяни. Одного травмували. Жителя Сєвєродонецька, який вчора отримав осколкові поранення кінцівок, госпіталізували і доправили до лікарні у Полтаві.

В напрямку Сєвєродонецька противник продовжує підготовку до наступальних дій.

Гайдай також зазначив, що за попередню добу на території Луганської та Донецької областей успішно відбито п’ятнадцять атак ворога: знищено один зенітний ракетний комплекс, дев’ять танків, три артилерійські системи, 25 одиниць бойової броньованої техніки, три одиниці спеціальної інженерної техніки та три автомобілі ворога.

Підрозділи ППО збили один безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10».

У Білогорівці продовжується зачистка території від орків, які переправилися річкою: самі понтони та вся їхня техніка вже знищені.

"На нашому березі опинилися близько 80 рашистів, полювання триває, залишилося трохи", - додав Гайдай.

Він також зауважив, що точаться бої в селах Гірської громади. Лінія оборони стабільна, проривів немає. За його словами, Воєводівка повністю під українським контролем, а в Рубіжному росіяни теж не просунулися

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ