Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Луганщині вже ліквідовано 116 осередків пожеж

До ліквідації пожеж залучені майже 2 тисячі осіб та 200 одиниць техніки. Про це сьогодні, під час брифінгу у селі Сиротине під Сєвєродонецьком Луганської області, заявив перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, - інформує прес-служба МВС.
Фото ООС

ʺ30 вересня на Луганщині виникла складна ситуація у зв’язку з розповсюдженням осередків пожежі. Всього зафіксовано 146 осередків, 116 з яких ліквідовано або локалізовано. На 30 осередках працюють служби ДСНС та Держлісагентства. Загальна площа пройдена вогнем становить понад 11 тис. га. Пошкоджено 250 будівель. З небезпечної зони евакуйовані 120 осібʺ, - сказав Сергій Яровий.

Він зазначив, що на даний момент є дані про 9 загиблих: ʺОдин загинув внаслідок пожежі. Про причини смерті інших можна буде казати після проведення відповідних експертиз. Поліція відкрила 7 кримінальних проваджень, створено 30 оперативно-слідчих груп для перевірки всіх пошкоджених об’єктівʺ, - заявив Сергій Яровий.

За словами першого заступника Міністра внутрішніх справ, до ліквідації пожеж залучені майже 2 тисячі осіб та 200 одиниць техніки.

ʺВідбулося засідання оперативного штабу і урядова група у селі Сиротине поспілкувалася з місцевими потерпілими від пожежі для оцінки завданої шкоди і роз’яснення механізму допомоги і компенсацій. Постраждалим буде надана своєчасна та необхідна допомогаʺ, - додав Сергій Яровий.

Голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що зараз основні зусилля ДСНС зосереджені на роботі в населених пунктах: ʺВ результаті складної ситуації, вчора в зону ураження потрапив 31 населений пункт. Швидкому розповсюдженню пожежі сприяв сильний вітер, до 28 метрів у секунду, а це вже ураганний вітер і, таким чином, пожежа розповсюдилась. Сьогодні вже за декілька годин робота в населених пунктах буде завершена і сили ДСНС передислокують в лісові масиви. Для гасіння пожеж залучено 3 пожежних літаки Ан-32П та вертоліт. Буде залучений другий пожежний вертоліт, який зараз передислоковується з Ніжина на аеродром Краматорськаʺ, - сказав голова ДСНС.

За добу пожежа на Луганщині поширилась майже на 10 000 гектарів

За його словами, не допущено поширення вогню на завод ʺАзотʺ, магістральну газопровідну станцію. Ліквідовано пожежі з мінімальними наслідками на заводі антисептиків, складі побутової хімії.

Як раніше зазначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, загрози загорання лакофарбового та спиртового заводів немає.

На Луганщині вдруге за місяць спалахнули лісові пожежі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ