Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині блискавка вбила неповнолітнього

Як повідомили 15 червня Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, у Бродівському районі блискавка смертельно травмувала хлопця, 2004 року народження.

14 червня о 12:08 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що 13 червня близько 18:00 в с. Підгірці Бродівського району під час випасання худоби в полі, блискавкою смертельно травмовано хлопця, 2004 року народження.

ГУ ДСНС України у Львівській області нагадує правила поведінки під час грози:

Під час грози, якщо ви перебуваєте вдома, зачиніть всі вікна та двері, у приміщенні не повинно бути протягу: притягує кульову блискавку.

Найкраще ховатись у автомобілі або в будинку із громовідводом. Автомобіль ні в якому разі не можна паркувати під деревами або високими конструкціями, потрібно зачинити вікна авто, зняти антену, зупинитися і перечекати негоду.

Не можна ховатися від зливи під деревом: воно притягує блискавки. Крім того, є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись під натиском вітру.

Уникайте металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач.

Якщо ви опинилися в лісі, не ховайтеся від грози на підвищенні. Тримайтеся місця, де низькі дерева.

Якщо ви опинилися в полі, знайдіть заглиблення в землі. Бажано, щоб місце було сухим, адже волога земля сильніше проводить електрику. Не лягайте, краще присісти, щоб мати якомога менше площі прилягання до землі.

Всі електричні прилади є своєрідними приймачами для блискавок. Тому ні в якому разі не користуйтеся ними під час грози, краще їх вимкнути з мережі.

Не можна купатися у водоймах під час грози. Якщо ви на човні і бачите, що наближається негода, намагайтеся якнайшвидше дістатись до берега.

Якщо гроза застала вас під час прогулянки на велосипеді чи мотоциклі, терміново зупиніться – це небезпечно.

Пам'ятайте мобільний телефон є своєрідними приймачами для кульових блискавок. Тому в жодному разі не користуйтеся ним під час грози, натомість негайно його вимкніть.

33-річний львів’янин загинув під час риболовлі, ймовірно від удару струмом

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Пасіках-Зубрицьких згорів автомобіль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ