Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині чоловік напідпитку погрожував підірвати будинок

У Дрогобицькому районі поліцейські затримали чоловіка, котрий погрожував підірвати будинок та вилучили у нього предмети, схожі на гранату РГД-5, запал до неї та димову шашку. Про це Гал-інфо розповіли у відділі комунікації поліції Львівської області.
На Львівщині чоловік напідпитку погрожував підірвати будинок

У Дрогобицький відділ поліції 4 жовтня надійшло повідомлення про те, що 45-річний мешканець одного з селищ району, перебуваючи у нетверезому стані, погрожує підірвати гранату в своєму будинку.

На місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та працівники інших служб.

Поліцейські вилучили у чоловіка предмети, схожі на гранату РГД-5, запал до неї та димову шашку. Усе скеровано на експертне дослідження.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховим речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання - до семи років позбавлення волі.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

"За незаконне зберігання зброї передбачена кримінальна відповідальність, але я нагадую, що на Львівщині до кінця жовтня триває місячник добровільної здачі зброї, під час якого будь-хто може здати у підрозділи поліції зброю, боєприпаси чи вибухові речовини, які зберігаються без відповідних дозволів - та уникнути при цьому кримінальної відповідальності. В окремих випадках, наприклад, якщо йдеться про мисливську зброю, її можна зареєструвати на себе та користуватись на законних підставах",- зазначив очільник поліції Львівщини Василь Віконський.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нещодавно на подвір’я прикарпатця кинули дві гранати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ