Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Дрогобиччині захворюваність на грип та ГРВІ тримається на стабільних показниках

Захворюваність на ГРВІ та грип в Дрогобицькій громаді тримається на стабільних показниках. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Так, за даними керівника відділу охорони здоров’я ДМР Володимира Чуби – за останні сім днів на вірусні інфекційні недуги в громаді захворіло 229 осіб. Це на 5 недужих менше, ніж позаминулого тижня. Найбільше недужих зафіксовано у віковій групі – 5-14 р. та 30-64 р. Серед загальної кількості недужих зафіксовано 1 випадок ковіду.

Медики вчергове закликають дрогобичан – при сезонних захворюваннях на грип та ГРВІ не займатися самолікуванням, а  звертатись за медичною допомогою до сімейних лікарів, щоб не виникли ускладнення. Адже саме ними в останні роки характеризуються осінньо-зимові вірусні захворювання.

Окрім цього, за тиждень, що минув у медичні заклади громади шпиталізовано 537 осіб із різними скаргами на недуги. Із них – 16 пацієнтів поступили з інфарктом та 19 із інсультом. Медики зазначають, що найчастіше пацієнти звертаються із інфарктами та інсультами запізно, коли втрачено дорогоцінний час. Тож мешканцям громади слід бути пильним до свого здоров’я та самопочуття і не ігнорувати перші сигнали про нездужання.

Також за останні сім днів здійснено 87 операційних втручань, серед яких 34 – ургентні.

У пологовому відділенні КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» минулого тижня народилось 15 немовлят, із них – 9 хлопчиків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ