Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Львівщині для мобільного забору донорської крові працюватиме “Редбус”

Сьогодні, 28 вересня, у Львові вперше працював “Редбус” – автомобіль для збору донорської крові. Такий спеціальний транспорт – за своїм типом і прохідністю, перший в Україні. Він може приїхати до донорів у будь-який районний центр чи містечко області.

Створили мобільний пункт в Україні, переобладнавши куплений в Німеччині реанімобіль, все обладнання купували за порадами та на замовлення медиків. На реалізацію ідеї пішло пів року.

Під час виїзду на місце забору крові фахівці Львівського обласного Центру крові продемонстрували, як функціонує “Редбус”. Одночасно здати кров тут можуть два донори. Всередині є два комфортні медичні крісла та необхідне обладнання для донації, зберігання і перевезення донорської крові.

“Завдяки нашим партнерам з Українського Бізнес-братства ми отримали автомобіль для виїзного забору крові, який дає можливість максимально наблизитися до донорів на різних підприємствах Львівщини, у всіх районах області. Це наш третій виїзд, всюди автомобіль показав себе надзвичайно зручним. Ми мобільно можемо виїхати бригадою і взяти кров у донорів. Це суттєво збільшить заготівлю крові й, відповідно, наші можливості для забезпечення потреб хворих і поранених, які перебувають у шпиталях Львові та області. Спільно з партнерами ми переобладнали цей мобільний пункт забору крові з карети “швидкої допомоги”. І він перший такий в Україні”, – каже Ігор Горбаль, заступник директора Центру служби крові.

За словами представника установи, раніше їм доводилося витрачати багато часу і зусиль для вивантаження обладнання у місцях забору крові. Відтепер процес забору значно спростився, зменшилося навантаження на персонал, покращилася якість донації. Автомобіль стане доповненням до мобільного автобуса забору крові, який раніше передали шведські благодійники за посередництва Благодійний фонд "Із янголом на плечі". Бо, на жаль, великим, 14-метровим автобусом доберешся не всюди.

“Потреби у крові великі, – резюмує Ігор Горбаль. – Доступність такого виду забору крові є дуже актуальною. Донори, які скористалися цією можливістю, дякують нам. Забір займає 20-30 хвилин, і вони можуть повернутися до роботи”.

За виїзд пересувний пункт може прийняти до 35 донорів. До мобільної бригади входить 5 осіб персоналу. Ідею буса підприємці почерпнули під час спілкування з військовими та волонтерами, коли виявилося, що проблема нестачі крові є першочерговою.

Технічне обслуговування, пальне та подальше покращення автомобіля, за умовами меморандуму з центром крові, Братство також бере на себе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ