Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львівській області планують створити нові реабілітаційні об'єкти

У бюджеті на 2024 рік не передбачено видатків на реалізацію Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021 – 2025 роки. Про це інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

Кошти на виконання програми планують виділити з перехідних залишків бюджету 2023 року.

Про це 15 лютого, на засіданні постійної комісії з питань молоді та спорту повідомили представники департаменту фінансів Львівської обласної військової адміністрації.

Для цього у Львівській ОВА розглянуть чотири запити від Управління молоді та спорту Львівської ОВА на суму близько 37 млн грн.

«Це створення спільно з Львівським національним медичним університетом Центру розвитку ветеранського спорту, створення мультифункційного майданчика зі спеціалізованим тренажерним обладнанням для осіб з верхньою і нижньою ампутацією кінцівок у Великому Любліні, два реабілітаційні об'єкти для ветеранів, військових і їх сімей на базі Університету фізичної культури та на базі Міністерства оборони України», – сказав начальник управління Роман Хімяк.

Загалом, за інформацією департаменту фінансів, сума перехідних залишків складає близько 500 млн грн. З них 153 млн грн. є коштами перевиконання обласного бюджету.

На фінансування молодіжних житлових кредитів з різних джерел цьогоріч планують акумулювати кошти у сумі близько 1 млн грн. З них 518 тис. грн це кошти перехідних залишків, 215 тис. грн – погашення попередніх кредитів.

Проєкти погодження цих видатків депутати розглянуть на сесії обласної ради.

«Погодили виділення коштів на програму молодіжного кредитування. Щоби програма продовжувала працювати, щоби ми змогли виділити хоча б один кредит. Є багато заявників, у декого підходять кінцеві терміни.

Якщо будуть вільні залишки, то зрозуміло, що їх потрібно давати на реабілітацію наших військовослужбовців і всім, хто потребує реабілітації», – наголосила заступник голови постійної комісії Катерина Кеньо.

На комісії також розглянули інформацію від голови Комітету з питань молоді і спорту Верховної Ради України А. Кожем’якіна про початок прийому документів на здобуття Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування у 2024 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ