Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині правоохоронці затримали голову сільради на хабарі

Як повідомили Гал-інфо в Департаменті захисту економіки Національної поліції України, голова однієї з сільських рад Львівської області отримав 1,5 тисячі доларів США від місцевого мешканця за сприяння у наданні йому земельної ділянки поруч з міжнародною трасою.

Сьогодні, 12 січня, працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції України спільно з УСБУ у Львівській області затримали голову сільради під час одержання ним неправомірної вигоди в сумі 1,5 тисячі доларів США.

Гроші призначалися за сприяння у наданні земельної ділянки поруч з міжнародною трасою Львів-Краковець. Загальна площа ділянки ­– 0,01 га, вона призначалася для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Грошові кошти вилучено.

Раніше за даним фактом слідчим управлінням Національної поліції України у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі вирішується питання щодо затримання правопорушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ