Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині продовжують натрапляти на застарілі боєприпаси

13 листопада о 16:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в сел. Меденичі Дрогобицького району під час земляних робіт в полі виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів II Світової війни. По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення. Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС у Львівській області.

Водночас, цього ж дня  піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 12 ручних гранат без запалів часів ІІ Світової війни. Застарілі боєприпаси були виявлені в м. Жовква на пл. Вічева, 2 Львівського району під час демонтажу даху північної вежі Жовківського замку.

З початку року на території області виявлено 579 вибухонебезпечних предметів та 336 набоїв до стрілецької зброї в 281 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером «101».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ