Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині продовжують знешкоджувати застарілі боєприпаси

На Львівщині продовжують знешкоджувати застарілі боєприпаси, - Головне управління ДСНС України у Львівській області.

14 квітня о 14:15 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що під час прогулянки в ліс на відстані 300 м від житлових будинків с. Лопушна Перемишлянського району виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів ІІ Світової війни.

По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Цього ж дня, фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України знищено 122-мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Боєприпас був виявлений в с. Урич Сколівського району під час дорожніх робіт, на відстані 500 м від житлових будинків.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ