Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині розпочався фольклорний фестиваль «ORNAMENTY FEST»

Як повідомила прес-служба Львівської ОДА, сьогодні, 15 вересня, на Львівщині стартував перший транскордонний фольклорний фестиваль «ORNAMENTY FEST». Захід об’єднав танцювальні колективи із України, Литви та Польші.

У межах фестивалю у Львівському палаці культури ім. Гната Хоткевича відбудуться майстер-класи національних танців, виготовлення українських оберегів. Родзинкою заходу стане майстер-клас та презентація колекції старовинних українських музичних інструментів музикознавця Любомира Кушлика.

«Раніше всі культурні товариства закривались у своєму колі. Проте кожне з них має свою історію і високий професійний рівень. Те, що люди представляють в своїй самодіяльності має велике майбутнє, адже самодіяльність виходить від серця і душі. Без співпраці та відносин немає розуміння. І я дуже вдячний Львівській ОДА за сприяння культурному діалогу між товариствами, за те, що чимраз більша кількість людей мають змогу зрозуміти та побачити красу та рівень товариств», - зазначив Консул із культурних питань Генерального консульства Республіки Польща у Львові Мар’ян Орліковський.   

Зазначимо, що фестиваль «ORNAMENTY FEST» відбувається в межах II Форуму національно-культурних товариств Львівщини «Разом у Незалежній Україні».

«Форум  національно-культурних товариств Львівщини «Разом у Незалежній Україні» вже друге декларує, що різні національності, які спільно живуть, люблять і будують країну зажди можуть сісти за стіл переговорів, а відтак спільними зусиллями вирішити існуючі непорозуміння та напрацювати подальшу ефективну співпрацю. Новинкою цьогорічного Форуму є його міжнародний характер, адже цьогоріч до нас приєднались колективи із закордоння. Другою родзинкою Форуму є фольклорний фестиваль «ORNAMENTY FEST», адже культура, фольклор, народна дипломатія – це є те, що найбільше сприяє порозумінню і вирішенню будь яких проблем», - розповіла начальник управління у справах національностей, релігій та фінансово-планової роботи департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Леся Корнат.

Нагадаємо, що в межах фестивалю у неділю, 17 вересня, відбудеться круглий стіл за участі представників дипломатичних установ, національно-культурних товариств у приміщенні Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ