Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині стартували зйомки фільму про "кіборга" Богдана Здебського

Цими вихідними у Розвадові львівської області розпочалися зйомки документального фільму про учасника Революції гідності та російсько-української війни, "кіборга" Богдана Здебського.
Фото: Богдан Здебский (facebook.com/backandalive)

Про це інформує Еспресо з посиланням на заступника голови Стрийської районної ради Михайла Галущака.

Зокрема він зазначив,Ю що цей фільм створюється за сприянням Стрийської районної ради, у рамках Програми відзначення 130 р. від Дня народження Голови Проводу ОУН Євгена Коновальця.

За словами Галущака, цього року планують створити 4 фільми про людей, які захищають Україну сьогодні.

Тривалість фільму становитиме 40 хвилин, його режисер - Олена Огоновська. Стрічку хочуть масово показувати у школах на уроках.

Довідка

Богдан Здебський служив у 80-тій аеромобільній бригаді. Після демобілізації працював на цементному заводі майстром. Упродовж трьох місяців брав участь в подіях на Майдані. Мобілізований літом 2014-го, за власним бажанням перекваліфікувався у снайпера.

Деталі загибелі

У ніч на 8 листопада 2014-го Здебський із товаришами пробиралися з одного в інший термінал — по набої та воду. В той час у аеропорт пробивався черговий загін десантників, Богдану та іншим снайперам дали завдання прикривати прохід підкріплення.

Під час обстрілу терористами та російськими військовими одного з українських вояків важко поранило, Здебський відтягнув його у безпечне місце, зайнявши згодом його позицію. Бронебійні кулі терориста потрапили йому у груди та пробили обидві легені.

До ротації Богдан не дожив кілька днів.

Похований в Розвадові, у останню дорогу Героя проводжали п'ять тисяч людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ