Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині стартував ремонт дороги державного значення

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
Сьогодні, 21 жовтня, на Львівщини дали старт початку реконструкції автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-25 Миколаїв — Городок — Жовква — Кам’янка Бузька — Бібрка на ділянці км 97 + 863 — км 123 + 370.

Ділянка проходить через Жовківський та Кам'янка-Бузький райони, в межах населених пунктів с. Дернівка, с. Зіболки та с. Батятичі.

"Ми будуємо не просто дороги, ми будуємо майбутнє наших громад. Дуже важливо, щоб наш регіон розвивався економічно. Будівництво та ремонт доріг - одна із передумов для цього. Якісна транспортна інфраструктура - це спосіб розвитку кожного регіону. Адже дозволяє залучати нові інвестиції в область, а відтак, у подальшому дозволяє створити нові робочі місця. Цей рік є феноменальним для нас. Львівщина отримала рекордний фінансовий ресурс – понад 5 млрд гривень, який скерують на дороги", - наголосив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод.

Загальна протяжність реконструкції складає понад 25 кілометрів. Кошторисна вартість сягає понад 1 мільярд гривень.  

У вересні Служба автомобільних доріг к Львівській області уклала договір на виконання будівельно-ремонтних  робіт з підрядною організацією ТзОВ «Онур Конструкціон», сума за договором  сягає понад 975 мільйонів грн. На 2020 рік передбачено 100 тисяч грн.

"На карті доріг Львівської області кожного дня зникають білі плями. Ми ремонтуємо або прокладаємо нове дорожнє полотно. Ми покращуємо дорожню інфраструктуру, сполучаємо між собою населені пункти якісними автомобільними шляхами. З кожним місяцем, сподіваємося, що до кінця наступного року білих плям не буде на карті у розрізі доріг державного значення", - зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза. 

За передбачені кошти влаштують підсилення та поширення існуючої проїзної частини, встановлять тротуари. Задля безпеки встановлять зовнішнє електроосвітлення.

У межах реконструкції автомобільного шляху здійснять ремонт двох мостових переходів. Окрім того, влаштують малу кільцеву розв’язку. 

Зазначимо, що ремонт на цій ділянці здійснюється у межах програми "Велике будівництво", яку ініціював Президент України Володимир Зеленський. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ