Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині стартував спортивний проєкт "Гандбол у кожну школу"

Львівська обласна федерація гандболу ініціювала проєкт з популяризації гри у гандбол. Наразі правилам та тонкощам цього виду спорту навчають вчителів фізичної культури, відтак передаватимуть знання й школярам.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Проєкт передбачає кілька етапів, у тому числі й майстер-класи від гравчинь львівської «Галичанки» – найтитулованішої команди українського гандболу.

Перший етап вже завершено. У його межах ексгравці львівської команди з гандболу СКА Віктор Батяла та Андрій Хім’як передавали ази гандболу вчителям фізичної культури. Тренери побували у школах всіх районів Львова.

"Провели шість навчань – для кожного району окремо, - розповідає Віктор Батяла, який також є консультантом з фізичної культури Центру професійного розвитку педагогічних працівників міста Львова, – Львів славиться своїми дорослими гандбольними клубами - жіночим - "Галичанка" і чоловічим СКА Львів, які виступають у чемпіонаті України найвищого рівня – у  Суперлізі.  Хороший розвиток й підліткового гандболу – у Львівському фаховому коледжі спорту, але там навчаються лише дівчатка-гандболістки – і більшість з них - з Львівської області, інших областей чи міст. А хочеться, щоб у Львові було якомога більше своїх вихованців та дитячих секцій. І якраз вчителі з фізкультури – потенційні тренери з цього чудового виду спорту".

За підтримки президента федерації Романа Федишина для проєкту закупили необхідний інвентар, зокрема м’ячі, які подарують найактивнішим вчителям, які захочуть впроваджувати гандбол як варіативний модуль або ж відкрити секцію.

"У школах є такий варіативний модуль як гандбол, - продовжує Андрій Хім’як, – І через спрощені правила, а саме навчаючи грі у вуличний гандбол, ми показали вчителям фізичної культури, як можна дітям під час уроків в школі викладати гандбол. Також, якщо вчителі, крім викладання гандболу на уроках, захочуть з нового навчального року створити ще й секції з гандболу, ми всіляко допоможемо. Будемо спілкуватися з нашими знаними львівськими тренерами – Віталієм Надичем, Василем Козаром, Віталієм Андроновим, Тетяною Штефан та іншими щодо передачі досвіду початківцям-тренерам. Спеціалісти є, підтримка від обласної федерації є, бажання є – сподіваємось, все складеться якнайкраще". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ