Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині судитимуть посадовців, які організували незаконні вирубки лісу

На Львівщині за матеріалами ДБР судитимуть посадовців, які організували незаконні вирубки лісу на заповідних землях.

Як повідомили в пресслужбі ДБР, від початку року територіальне управління ДБР у Львові розслідує 132 кримінальні провадження щодо  злочинів в екологічній сфері. Більшість із них стосуються незаконної рубки лісу.  

Найбільше таких справ розслідують у Закарпатській області – 73,  на Львівщині – 19,   Волині – 15.  Збитки, завдані довкіллю, складають понад 24,5 млн грн. На жаль, такі  злочини стають можливими через безпосередню участь у них посадовців лісових господарств.

Зокрема на Прикарпатті ДБР викрило злочинну групу лісників, яка незаконно рубала дерева на території Національного парку.

На Львівщині за матеріалами ДБР судитимуть посадовців, які організували незаконні вирубки лісу на заповідних землях.

У Тернопільській області Бюро завершило розслідування щодо злочинної групи  за незаконну вирубку деревини.  

13 березня 2023 року працівники ДБР повідомили про підозру 9 учасникам   угруповання, яке  на Львівщині зрубало дубів на майже 4 млн грн. 

Як встановило слідство, організувати  бізнес з незаконного   збуту лісу,  лісничому  Соснівського лісництва запропонував знайомий, який раніше  був   членом громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.      

До злочинної групи залучили також іще п`ятьох працівників лісового господарства.  Незаконно зрубані дерева продавали поза аукціонами за готівку,  отримані кошти ділити між усіма учасниками оборудки.  Щоб замаскувати злочинну діяльність, порубки проводили   під виглядом дозволених рубок, виходячи за межі ділянок передбачених  лісорубними квитками.   

Загалом   на території Соснівського лісництва впродовж листопада-грудня 2022 року  було знищено понад 200 дубів. 

Тож членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру -  у незаконній порубці , перевезенні та збуті незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинених організованою групою( ч. 3       ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України) Передбачене статтею покарання - позбавлення волі на строк до 7 років. А працівникам лісового господарства – ще й  у перевищенні службових повноважень ( ч. 3 ст. 365 КК України). Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк до 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ