Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині триває фестиваль «Колядує Франкове Підгір’я»

20 січня в місті Дрогобичі в міському Народному домі ім. І. Франка розпочався 18 регіональний фестиваль різдвяного хорового співу “Колядує Франкове Підгір'я”, організований відділом культури і мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради та Самбірсько-Дрогобицькою єпархією УГКЦ. Про це в коментарі «Гал-info» повідомила заступник начальника відділу культури та мистецтв Дрогобицької міської ради Галина Клепач.
«20 січня з нагоди відкриття фестивалю взяло участь 11 колективів, з наймолодших: дует “Щебетушки”, який отримав перше місце на Всеукраїнському конкурсі «Різдвяні канікули» (викладач – Любов Кузьмич). Розпочав свято благословенням отець Андрій Бунь. Захід відбувся за сприянням оргкомітету храму Пресвятої Трійці в рамках святкування 200-ї річниці діяльності Святотроїцького храму Пресвятої Трійці на Україні», – говорить Галина Клепач.
За її словами, у перший день виступали Дрогобицький муніципальний камерний хор “Легенда”, хор “Аве Марія” Катедрального храму Пресвятої Трійці, дитячий хор “Відродження” польського культурно-освітнього товариства, дует “Ми-леді” Дрогобицької музичної школи, і ансамбль “Вишиванка” Стебницької музичної школи, хор церкви св. Володимира і Ольги та хор церкви Успіння Пресвятої Богородиці та інші. Ще 15 колективів виступлять через тиждень, 3 лютого, коли відбудеться 2-й тур фестивалю.
Нагадаємо, що Дрогобицький фестиваль різдвяного хорового співу “Колядує Франкове Підгір’я” відбувається уже 18 раз. Для участі ньому до Дрогобича приїжджають хорові колективи, ансамблі, дуети, квартети з навколишніх міст і багатьох сіл Дрогобицької району.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ