Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині триває реєстрація для участі у Шкільних лігах пліч-о-пліч

25 січня під головуванням заступника начальника Львівської ОВА Івана Собка відбулась нарада з очільниками РВА області щодо реєстрації навчальних закладів для участі в проєкті «Шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це Гал-інфо повідомили у ЛОВА.
Фото: Львівська ОВА
Як зазначили під час наради наразі лідерами з реєстрації є  Ходорів, Рудки та Стрілки.

Іван Собко наголосив, що проєкт має на меті залучити максимальну кількість дітей до занять спортом, а також батьків та тренерів. Відтак, районам потрібно активізувати роботу у цьому напрямі.

«Запрошую громади, учнів, вчителів, тренерів бути активними. Бо спорт – це як про фізичне, так і ментальне здоров’я, що сьогодні надзвичайно актуально та важливо», - додав Іван Собко.

Нагадаємо, що змагання проводитимуть з 5 видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та чирлідингу. У них беруть участь як хлопці, так і дівчата.

У першому етапі Шкільних ігор, який відбувся у нашій області у жовтні-грудні 2023 року, взяли участь понад 5 тисяч учнів. Загалом цьогоріч планують залучити до цих змагань близько 50 тисяч учнів Львівщини.

Зараз у нашій області ще триває перший етап – змагання в закладах загальної середньої освіти, формуються збірні команди школи з виду спорту.

Наступний етап – серед шкіл територіальних громад визначаються переможці змагань у територіальних громадах, вони отримують право змагатися у районному.

Зареєструватися для участі можна за посиланням.

Довідково

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це змагання серед учнів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». Їх проводять з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Цього року проєкт реалізовуватимуть у 20 областях України, серед яких і Львівщина. Учасниками зможуть стати понад 8 тисяч шкіл, а це майже 300 тисяч учнів.

Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги запланували провести з грудня 2023 до червня 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ