Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині у розшуку понад тисяча людей, але їх не шукають, - прокуратура

На Львівщині не встановлено місце перебування майже 800 осіб, з яких 11 – неповнолітні, які переховуються від органів досудового розслідування, суду або ухиляються від відбування кримінального покарання. Про це йшлося на нараді під головуванням прокурора Львівської області за участі керівництва Нацполіції Львівщини, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Окрім того,  не встановлено місце знаходження майже 300 безвісно зниклих осіб, з яких 6 діти.

Водночас  прокурори виявлено випадки, коли оперативні підрозділи поліції по півроку і більше не проводять оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення місцезнаходження розшукуваних, або ж такі оперативно-розшукові справи безпідставно  закриваються.

Найбільшої критики зазнала робота оперативників Стрийського, Городоцького, Дрогобицького, Бродівського, Пустомитівського, Жидачівського,  Сокальського та Буського відділів поліції.  До слова,  у поточному році Сколівський відділ поліції не розшукав жодної особи.

За наслідками наради розроблено спільні заходи, спрямовані на покращення стану розшукової діяльності, в тому числі навчально-методичного характеру.

Водночас, з огляду на виявлені порушення прокуратура скерувала лист керівництву Головного управління Національної поліції у Львівській області для вжиття відповідних заходів до їх усунення та притягнення винних осіб до відповідальності. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ