Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині успішно завершився Чемпіонат світу з авіамодельного спорту

Упродовж 23-29 липня Україна вперше в історії приймала Чемпіонат світу з авіамодельного спорту (радіокеровані метальні моделі планерів F3K). Ці представницькі світові змагання відбулися на спеціально підготовленому полі поблизу села Великий Дорошів Жовківського району. Про це повідомила прес-служба львівської ОДА.

У командному заліку за підсумками 20 турів юнацька збірна України виборола друге командне місце, а доросла – п’яте.

Кульмінацією Чемпіонату стали фінальні змагання, що відбулися вчора, 29 липня. У фінал вийшли 12 дорослих спортсменів, серед яких українці – Ігор Буцерога та Олександр Синелиций. У запеклій боротьбі за звання «Чемпіона Світу – 2017» місця розподілились таким чином:

У класі «senior»:

1. Вінцент Марлійн (Нілерланди)

2. Ігор Буцерога (Україна)

3. Мілан Гавелка (Республіка Чехія)

Олександр Синелиций – 8м.

Антон Пітельгузов – 44 м

У класі «junior»:

1. Тіан Ван Роойен (Південно-Африканська Республіка)

2. Аугіс Браціунас (Литва)

3. Нір Лінденбау (Ізраїль)

Нікіта Шолом – 5 м.

Олександр Помогаєв – 12 м.

Іван Дашко  – 18 м.

Цьогорічний Чемпіонат світу з авіамодельного спорту має всі шанси отримати статус найкращого чемпіонату світу у класі радіокерованих метальних моделей планерів F3K.

Нагадаємо, організаторами Чемпіонат світу з авіамодельного спорту є Федерація авіамодельного спорту, Львівська обласна федерація авіамодельного спорту за підтримки Львівської обласної державної адміністрації та Жовківської райдержадміністрації. Захід відбувався під егідою Міжнародної федерації авіаційного спорту, Міністерства молоді та спорту України.

Як повідомив в коментарі Гал-інфо сільський голова Великого Дорошева Кирилюк Василь, завдяки проведенню чемпіонату село отримало не лише покращення благоустрою, а й стало відомим на багато країн світу. Він сподівається, що такі заходи стануть традиційними і це стане поштовхом до розвитку. Він також висловив подяку місцевим мешканцям, які були задіяні при підготовці до проведення чемпіонату, а також президенту футбольного клубу «Галичина», відомому львівському бізнесмену Мирославу Хом’яку який надав можливість використовувати для потреб змагань інфраструктуру клубу.

Довідка.

Авіамодельний спорт – технічний вид спорту, де учасники змагаються в конструюванні і виготовленні моделей літальних апаратів (планерів, літаків, вертольотів та іншого), і в управлінні ними в польотах на швидкість, дальність, тривалість польоту і на вищий пілотаж. У змаганнях беруть участь як дорослі спортсмени, так і спортсмени-юніори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ