Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині відбувся фестиваль меду "Надбужанські медобори"

У неділю, 12 серпня, на території музею-заповідника «Олеський замок» у Буському районі, відбувся традиційний, вже третій Міжнародний фестиваль меду «Надбужанські медобори». Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Участь у фестивалі взяли пасічники Буського та сусідніх районів, гості з Латвії, Польщі та Італії.

Відвідала фестиваль і т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко. Як вона зазначила медова продукція, яку виготовляють на Львівщині, користується попитом не лише на внутрішньому ринку, але є конкурентоздатною за кордоном.

«Пасічник – це не лише господар, але й людина, яка передає тисячолітню традицію бджільництва наступним поколінням. Завдяки праці пасічників область та Україна в цілому є лідером із виробництва меду в Європі та одним із лідерів у світі», - розповіла Людмила Гончаренко.

В межах фестивалю біля підніжжя замку працював мистецький майданчик з концертною програмою, у «Містечку майстрів» проводили майстер-класи, а також вікторини, виставки старожитніх речей, пов’язаних з бджолярством.

На виставці-продажі продуктів бджільництва охочі мали змогу придбати мед, пилок, прополіс, пергу, а бджолярі - різноманітний реманент для своєї пасіки. Відбулася також дегустація страв та напоїв із меду: млинців, медівників, медового квасу тощо.

Зазначимо, що метою фестивалю є демонстрація, дегустація та продаж продуктів бджільництва кращими пасічниками району та області, вшанування професії пасічника та любителів меду посередництвом засобів мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ