Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Львівщині відкрили меморіальну дошку Ярославу Улічному

Вчора, 5 березня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому захиснику України Ярославу Улічному. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Пам'ятну таблицю встановили на фасаді Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну міста Львова. У цьому закладі захисник працював вчителем та керівником фізичного виховання.

Ярослав Улічний народився 26-го серпня 1986 року в селі Сільці Червоноградського району Львівської області. У 2014 – 2015 роках служив в АТО у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади. З перших днів повномасштабного вторгнення росії Ярослав повернувся до лав ЗСУ. Брав активну участь в обороні Миколаєва та звільненні Харківщини, а впродовж останніх місяців воював на Донеччині. 

2 березня на Донеччині відбувся останній бій за його участі. Воїн загинув на 37-му році життя внаслідок мінометного обстрілу, захищаючи незалежність та цілісність України від російських окупантів. 

Нагороди:

  • Нагородили відзнакою Начальника Генерального штабу України — нагрудним знаком «Учасник АТО».

  • Нагородили подякою Львівської обласної ради як воїна-освітянина Львівщини, який захищає Україну.

  • Посмертно відзначили указом Президента України №224/2023 «Про відзначення державними нагородами України» від 14 квітня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом «За мужність» III ступеня.

Вічна пам'ять та шана Герою України!

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Старосамбірській громаді відкрили меморіальну дошку Петру Ворику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ