Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині відремонтовано за "польський кредит" дорогу Яворів – Грушів

Завершили капітальний ремонт автомобільної дороги Т-14-20 Яворів – Грушів довжиною 19,5 км, де ремонтно-будівельні роботи стартували у серпні минулого року. Відповідно до проєкту, відновили також три мостових переходи. Про це повідомили 1 вересня Гал-інфо у пресцентрі Служби автомобільних доріг у Львівській області.
Фото: Гал-інфо

"Відновлення автошляху здійснювалося в рамках міжнародної програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українського-польського кордону». Багато років дорога Яворів – Грушів існувала лише на карті, однак насправді це був лише напрямок з чималою ямковістю та, подекуди, відсутнім твердим покриттям. Зараз, завдяки чималим спільним зусиллям працівників дорожньої галузі, ми маємо вже повністю відремонтований автошлях, їхати яким набагато комфортніше і безпечніше", - розказує Іван Бондар, речник Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Метою цього інвестиційного проєкту є покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг для сприяння розвитку соціально-економічних зв’язків з країнами ЄС та прискорення соціально-економічного розвитку як держави в цілому, так і Львівської області.

Окрім дороги Яворів – Грушів, ремонтуємо також дороги

▪️ Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич - Стрий км 0+000 – км 46+435,

▪️ Т-14-01 КПП «Смільниця» - Старий Самбір км 14+950 - км 17+950,

▪️ Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська км 3+137 – км 56+307.

Реалізація проєкту передбачена в рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги від 09.09.2015р.

У 2017 році Службою автомобільних доріг у Львівській області проведено процедуру закупівлі за моделлю «проєктування-будівництво» на капітальний ремонт вищеперерахованих автомобільних доріг.

Автомобільна дорога Яворів – Грушів має важливе соціальне значення, оскільки веде до міжнародного пункту пропуску «Грушів – Будомєж».

До слова, пункт пропуску «Грушів-Будомєж» є одним із восьми автомобільних КПП, які наразі діють на українсько-польському кордоні. Дуже часто його використовують як «запасний варіант» при великих чергах на КПП «Краковець» або «Рава-Руська».

Зазначимо, цього року в рамках реалізації президентської програми Велике будівництво ми також провели заходи для розширення проїзної частини автомобільної дороги Т-14-03 Грушів – Немирів на підході до контрольного пункту пропуску шляхом влаштування додаткової смуги руху.

У ході ремонту повністю змінили дорожній одяг з посиленням основи, влаштували узбіччя та водовідведення, відремонтували штучні споруди та провели заходи з безпеки дорожнього руху. Окрім цього, в межах населених пунктів влаштували тротуари, зупинки громадського транспорту та зовнішнє освітлення.

Варто звернути увагу, що для підвищення безпеки дорожнього руху при в’їздах у населені пункти влаштували сучасні засоби для заспокоєння руху та підвищенні пішохідні переходи.

Ремонтно-будівельні роботи провела підрядна організація ТзОВ «Дрог-Буд».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ