Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині врятували зайченятка від вбивць-паліїв

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/3
Сьогодні під час гасіння пожежі сухої трави на відкритій території в с. Добрячин Сокальського району рятувальники 33 ДПРЧ м. Червонограда врятували одного із мешканців лісу, а саме — зайчика, та перенесли його у безпечне місце.

Про це сьогодні, 18 березня, повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС у Львівській області.

Пам'ятаємо, що палії сухої трави — вбивці! На Львівщині закликають здавати злочинців.

У період загрози поширення коронавірусу окремі громадяни, незважаючи на всі заклики та заборони щодо неприпустимості спалювання сухої трави, продовжують підпали сухостою.

Цю проблему 17 березня порушили під час засідання комісії ТЕБ та НС у Дрогобицькій міській раді.

Наголошуємо, самовільне спалювання рослинності або її залишків, згідно зі ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, карається накладенням штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 170 до 340 гривень) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 850 до 1190 гривень).

Медики та надзвичайники б’ють на сполох: спалювання сухої рослинності призводить не лише до масштабних пожеж, знищення фауни і флори, а й становить загрозу здоров’ю та життю людей, зокрема астматиків. Ще більше загрозу становлять викиди від згоряння сухостою становлять у період пандемії коронавірусу.

Закликаємо громадян бути свідомими, не спалювати траву, а у випадку виявлення паліїв, не вдаватися до проявів самосуду, а про факт злочину терміново повідомляти поліцію.

Дамо гідну відсіч паліям! Збережемо наше здоров’я та життя!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ