Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрили чергову «перевалочну базу» алкогольного сертифікату

Працівники Управління захисту економіки у Львівський області припинили діяльність «перевалочної бази», де зловмисники зберігали фальсифіковану алкогольну продукцію та вилучили велику партію контрафактної горілки, повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області за матеріалами УЗЕ у Львівській області.

Правоохоронці виявили «базу» у орендованих складських приміщеннях одного з закладів громадського харчування у Шевченківському районі Львова. У подальшому фальсифікований алкоголь зловмисники невеликими партіями реалізовували через мережі роздрібної торгівлі у Львові.

Як встановили правоохоронці, організатором злочинного «бізнесу» є 31-річний мешканець Житомирської області. Чоловік точно знав, що алкогольна продукція, яку він реалізовує, є фальсифікованою та усвідомлював, що таким чином скоює кримінальне правопорушення.

У ході досудового розслідування, відкритого за ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України, правоохоронці провели закупівлю тисячі пляшок фальсифікованої горілки, яку зловмисник продавав як продукцію відомого українського виробника за ціною 31,25 грн. за півлітрову пляшку.

Під час проведених санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили 1400 пляшок підробленої горілки загальної вартістю понад 75 тисяч гривень. Частина контрафактної продукції зберігалась на складах, інша частина вже була завантажена у автомобілі та готова до відправки у магазини.

Взірці вилученого фальсифікату відправлено для проведення експертизи. Наразі правоохоронці працюють над встановленням усієї мережі збуту фальсифікованих підакцизних товарів та встановлюють осіб, причетних до скоєння цього злочину. Також встановлюється джерело походження фальсифікованої горілки та акцизних марок із ознаками підробки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ