Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині викрили неповнолітнього, що десять разів повідомляв про замінування

У Львові судитимуть неповнолітнього, який десять разів надавав неправдиві повідомлення про замінування різних об’єктів
Фото: Поліція Львівської області

Встановлено, що у лютому-квітні цього року зловмисник надсилав електронною поштою листи, в яких повідомляв про замінування навчальних закладів та торговельно-розважальних центрів, розташованих у Львові.

На кожне таке повідомлення реагували правоохоронці – за вказаними адресами працювали спеціалісти-вибухотехніки, слідчо-оперативні групи та співробітники інших служб поліції Львівщини, проводились перевірки, обстеження, евакуації, припинялась робота закладів.

Зловмисника, 16-річного мешканця Золочівського району, викрили оперативники кримінальної поліції та слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам поліції Львівщини та співробітниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Обвинувачений перебуває під вартою, йому загрожує покарання - позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ