Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрили цехи горілчаного фальсифікату

Поліція ліквідувала діяльність двох «підпільних цехів» та бази зі зберігання фальсифікату на 1,2 мільйони гривень, пловідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Співробітники Управлінь захисту економіки (УЗЕ) у Львівській та Чернівецькій областях протягом доби припинили діяльність двох  «підпільних цехів» та перевалочної бази зі зберігання та дрібнооптової торгівлі фальсифікатом. Вилучено 12,2 тонни фальсифікованих алкогольних виробів та 2,7 тисяч пачок цигарок.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області ДЗЕ Нацполіції виявили організовану злочинну групу, що займалась незаконним виготовленням підакцизних товарів. До складу групи входило 7 осіб із чітким розподілом обов’язків.

Виробничі «потужності» зловмисників розташовувались на території гаражного кооперативу у місті Чернівці та у двох житлових будинках.

Ділки розливали спиртову суміш у картонні коробки «Bag in Box» та у звичайні пляшки з маркуванням «Nemiroff», «MEDOFF», «ВОЗДУХ», «Козацька Рада», «Пшенична». Пляшки маркувались фальсифікованими марками акцизного податку України.

Вироблений фальсифікат розповсюджувався на території області через своїх реалізаторів – приватних підприємців та фізичних осіб.

У місті Львів оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області ДЗЕ Нацполіції припинено функціонування «підпільного цеху» та нелегальної бази зі зберігання та дрібнооптового збуту фальсифікованої горілки торгових марок «Слава», «Медофф», «Воздух», «Первак» та «Bag in Box».

Прибутковим бізнесом займались три особи. У орендованих приміщеннях автосервісу та автогаражного кооперативу було організовано збір склотари, змішування спиртової суміші та розлив фальсифікату. Горілку збували через мережу торговельних підприємств.

За даними фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Працівники Управлінь захисту економіки у Чернівецькій та Львівській областях ДЗЕ Нацполіції та слідчі вилучили 12,2 тонни «алкоголю» та 2,7 тис. пачок фальсифікованих тютюнових виробів.

Загальна вартість вилученого з обігу фальсифікату становить майже 1,2 мільйони гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ