Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрили злочинну групу, яка займалася незаконним вирубуванням лісів

фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
1/2
Правоохоронці викрили на Львівщині організовану групу, яка систематично вирубувала ліс на території одногоз Національних парків, що призвело до тяжких наслідків.

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, лідерами групи були 51-річний інспектор охорони природно-заповідного фонду та 38-річний підприємець, який спеціалізувався на переробці деревини. До складу групи також входили 38-річний керівник природно-охоронного науково-дослідного відділення одного з Національних природних парків у Львівській області та водій вантажного транспорту віком 41 рік.

Під час досудового розслідування було встановлено, що зловмисники зловживали своїм службовим становищем та наданими їм владними повноваженнями і організували схему системних незаконних вирубувань деревини в угіддях Національного природного парку.

16 вересня правоохоронці викрили зловмисників під час незаконної порубки чергової партії лісопродукції та спроби вивезти її з території природного парку. Тоді було затримано вантажний автомобіль «КамАЗ» одного з учасників групи, яким перевозили ліс для подальшої переробки. Під час санкціонованого обшуку на території лісопереробного підприємства правоохоронці виявили та вилучили близько 50 кубометрів викраденої деревини – кругляка породи «сосна», «чорнову бухгалтерію» зловмисників та інші речові докази їх причетності до вчинення кримінальних правопорушень. Сума збитків, завданих державі внаслідок незаконної діяльності групи, становить близько 360 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ