Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині вилучили 45 тис. літрів алкогольного фальсифікату

На Львівщині за 9 місяців виявили 19 кримінальних правопорушень в сфері незаконного обігу лікеро-горілчаних виробів, повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Йдеться про незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

На розгляд суду, покарання за такі злочини може призначатись у вигляді штрафу від 500 до 1050 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3-х років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення. А у разі, якщо виготовлення алкогольної продукції здійснюється шляхом створення «підпільних» цехів з використанням обладнання для масового виробництва, або якщо результатом такого виробництва стало отруєння людей, то покарання може призначатись у вигляді позбавлення волі від 3-х до 10-ти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

Крім цього, за цей же період виявлено 9 кримінальних правопорушень за фактами незаконного обігу фальсифікованих марок акцизного податку, що підпадає під кваліфікуючі ознаки злочину, передбаченого статтею 199 Кримінального кодексу України. («Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту, а також збут підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї»). В межах розслідування кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтею 199 КК України з незаконного обігу вилучено 585 тисяч марок акцизного податку з ознаками підробки. Ці марки акцизного податку могли би використовуватись для маркування незаконно виготовленого алкогольного фальсифікату.

Покарання за злочини, передбачені статтею 199 КК України може призначатись судом як у вигляді обмеженні волі на строк від 3-х до 7-ми років так і у вигляді позбавлення волі на строк від 8-ми до 12-ти років з конфіскацією майна.

За всіма виявленими кримінальними правопорушеннями здійснювалось досудове слідство.

В 10 кримінальних провадженнях досудове слідство завершене і матеріали скеровано на розгляд судів з оголошенням підозр обвинуваченим.

Протягом 2016 року співробітниками податкової міліції Львівщини припинено діяльність 8 незаконних „підпільних” виробництв фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів.

З незаконного обігу вилучено понад 45 тисяч літрів лікеро-горілчаних виробів сумнівної якості у вигляді готової продукції, орієнтовною вартістю 4,4 млн грн.

Вживалися превентивні заходи для виявлення в незаконному обігу сировини для кустарного виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

Так, вилучено понад 31 тисячу літрів спирту орієнтовною вартістю понад 4 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ