Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині за добу знищили 64 боєприпаси часів Другої світової війни

Як повідомили у прес-службі ДСНС Львівської області, 22 грудня фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили встановленим порядком 64 боєприпасів часів Другої світової війни.

45 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 3 артилерійські постріли калібру 88 мм, артилерійський снаряд калібру 85 мм та 41бойовий заряд, що були виявлені під час проведення будівельних робіт на території підприємства на відстані 50 м від будівель в с. Малехів Жовківського району.

18 запалів до артилерійських снарядів та ручну гранату Ф1 виявлені під час земляних робіт на присадибній ділянці на відстані 50 м від житлового будинку с. Станимир Перемишлянського району

Водночас, 22 грудня о 13 57 до Служби порятунку ʺ101ʺ надійшло повідомлення, що в м. Львові на вул. Холодна під час прогулянки лісом, на відстані 500 м від дороги та 400 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером ʺ101ʺ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові під час прочистки водовідвідного рову натрапили на артснаряд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ