Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині затримали банду рекетирів

СБУ затримала рекетирів, що «вибивали» гроші з внутрішньо переміщених осіб, які вимушено переїхали на Львівщину. Про це повідомили в пресслужбі СБ України.

У результаті спецоперації Служба безпеки нейтралізувала діяльність злочинної групи. Затримано лідера та активних учасників ОЗГ, які тероризували і намагались тримати в страху жителів регіону.

Серед потерпілих були мешканці районного центру та підлітки-сироти, які вимушено переїхали до Львова у зв’язку з агресією рф на території України.

Рекетири переслідували й обкладали «даниною» місцевих жителів, створюючи штучні конфліктні ситуації або під виглядом «повернення боргів».

Окрім цього дізнавшись, що підлітки-сироти отримують від держави грошову допомогу, зловмисники вимагали від них кошти за гарантування «спокійного життя» в містечку. 

Зокрема, задокументовано, що у разі незгоди платити зловмисники погрожували застосувати фізичне насилля.

Щомісячна плата за таку «безпеку»  в середньому становила кілька десятків тисяч гривень.

Співробітники СБУ затримали трьох зловмисників під час одержання ними чергового «траншу» від одного з потерпілих у сумі 20 тисяч гривень.

Як виявилось вони вже  є фігурантами й інших кримінальних проваджень слідство над якими триває.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану).

Наразі вони перебувають під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинної групи. 

Учасникам загрожує до 12 років тюрми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ