Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині затримали групу вимагачів-рецидивістів

На Львівщині правоохоронці затримали групу зловмисників, котрі вимагали у підприємців гроші, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили співробітники обласного Управління Служби безпеки України спільно з працівниками експериментального відділу детективів слідчого управління та управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, зловмисники вимагали три тисяч доларів США за нестворення перешкод у підприємницькій діяльності мешканцю міста Стрий.

Затримані - мешканці Стрийщини, двоє 32-річних та один віком 29 років, усі раніше притягувались до кримінальної відповідальності за різноманітні злочини – вимагання, примушування до виконання зобов’язань та незаконне заволодіння транспортними засобами.

Зловмисників затримали 18 квітня в порядку ст.208 КПК України під час отримання ними частини суми вимоги від підприємця. До проведення операції були залучені бійці спецпідрозділу КОРД. В одного з чоловіків вилучено предмет, схожий на пістолет, який скерований на експертизу.

Також встановлено, що протягом майже двох років зловмисники систематично вимагали у  підприємців Львова та Стрийщини грошові кошти за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності.

Зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст.189 (вимагання) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування. Наразі правоохоронці встановлюють інші епізоди злочинної діяльності затриманих та особи інших учасників злочинної групи.

Поліція просить: Якщо ви постраждали від злочинних дій затриманих чи володієте інформацією про скоєння ними правопорушень, прохання зголоситись на оперативну лінію 102 або у найближчий відділ поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ