Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині зібрали третину ранніх зернових культур

Станом на понеділок, 3 серпня, на Львівщині обмолочено зернових культур на площі 85,0 тис. га (33,8 %) та озимого ріпаку на площі 38,3 тис. га (72,3 %). Збір озимого ячменю в області майже завершено. Про це повідомила в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Жнива в нашій області тривають вже майже місяць й до збору урожаю приступили в усіх районах, - розповіла Наталія Хмиз. - Загалом зібрано третину посівів ранніх зернових культур.  За останні дні, 1-2 серпня, встановилась суха  погода. За ці два дні зернових культур обмолочено на площі 19,5 тис. га та зібрано озимого ріпаку на площі 3,5 тис. га. Щодо озимого ячменю, то його практично зібрано".

За інформацією департаменту АПК, середня урожайність озимого ячменю становить 48,4 ц/га (на 3,9 ц/га більше ніж торік).    

Показники високої урожайності досягли  хлібороби Золочівського (64,0 ц/га), Буського (59,1 ц/га) та Самбірського (53,9 ц/га)  районів. Ще вищі показники досягнуто в окремих господарствах. ПП "Західний Буг", де отримано 70,5 ц/га  озимого ячменю на площі 1,6 тис. га, ТзОВ ім. Шашкевича Золочівського району – 70 ц/га озимого ячменю на площі 200 га,  ТзОВ "Агро ЛВ Лімітед" – 69,4 ц/га озимого ячменю на площі 1,6 тис. га.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ