Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщини відзначили 112-ту річницю від дня народження Богдана-Ігоря Антонича

Сьогодні, 5 жовтня, з нагоди 112-ї річниці від дня народження Богдана-Ігоря Антонича представники влади, члени обласного товариства «Лемківщина», громадськість у Львові поклали квіти до пам‘ятника видатному поету.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

«Ми вшановуємо пам'ять великого українця – Богдана-Ігоря Антонича, людини, яка походить із Лемківщини, жила, вчилася і творила у Львові. Переконаний, що українці будуть завжди пам’ятати про нашого земляка – Богдана-Ігоря Антонича.

Зауважу, що концепція депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції, яку я маю честь очолювати, полягає в тому, щоб за 5 років суттєво допомогти обласним комунальним музеям оновити і осучаснити свої експозиції. На це ми плануємо упродовж каденції щороку виділяти кошти. І розпочали ми з фінансової підтримки для оновлення експозиції Музею-садиби родини Антоничів (філія комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський музей історії релігії»).

Пишаймося видатними українцями! Слава Україні», - сказав голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

Довідково:

Богдан-Ігор Антонич (5 жовтня 1909, с. Новиця, Королівство Галичини та Володимирії, Австро-Угорщина – 6 липня 1937, Львів) – український поет, прозаїк, перекладач, літературознавець.

Народився в родині греко-католицького священика. У середині 20-х років родина Антоничів переїхала у село Бортятин Львівської області.

У 1989 році на будинку по вул. Городоцькій, 50 у Львові, де він мешкав, встановлено меморіальну таблицю. Того ж року в рідному селі Новиця на Лемківщині встановлено та урочисто відкрито пам'ятний знак поетові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ