Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Личакові вшанували пам’ять Ігоря Білозора

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
Сьогодні, 24 березня - день народження народного артиста України, композитора, лідера ВІА "Ватра" Ігоря Білозора. Про це повідомили 24 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

До його могили на Личаківському кладовищі у Львові представники влади, громадськості поклали квіти.

Вклонитись світлій пам'яті прийшли заступник голови облдержадміністрації Іван Собко, заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Тетяна Плугатор, близькі та друзі композитора.

Біля могили провели чин панахиди. Близькі та друзі композитора поділилися теплими спогадами про нього.

"Сьогодні Ігорю Білозору могло б виповнитися 66 років. У його піснях все таке рідне, як «Мамина світлиця», і таке справжнє, як «Перший сніг». Життя Маестро обірвалося раптово, передчасно і трагічно. А пісня залишилася «недоспіваною». Тому сьогодні її пам’ятає, любить і співає вся Україна", - написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Довідково:
Ігор Білозір народився 24 березня 1955 року в місті Радехові Львівської області. Навчався в Радехівській ЗОШ № 1. Його перші музичні композиції виконував шкільний вокально-інструментальний ансамбль, а перший професійний запис відбувся 1969 року на Львівському радіо в передачі «Мандрівний меридіан». Згодом Білозір переселився до Львова. Навчався у Львівському музично-педагогічному училищі та Львівській консерваторії. Стажувався в США та Канаді. З 1977 року - керівник ВІА «Ритми Карпат», а з 1979 року - художній керівник і соліст ВІА «Ватра» Львівської обласної філармонії. Побитий 8 травня 2000 року за те, що заважав своїми піснями групі відвідувачів співати та слухати російський шансон. Через завдані травми 28 травня 2000 помер у лікарні. Похований у Львові на Личаківському кладовищі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ