Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Мостищині, у Музеї-садибі Родини Антоничів, відбудеться виставка ʺТворча веснаʺ

У неділю, 21 березня, у Музеї-садибі Родини Антоничів, що у с. Бортятин на Мостищині, відкриється виставка скульптури і живопису ʺТворча веснаʺ. Про це повідомили 18 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛОР.

Її автори – сім’я Оврахів: Володимир, Тамара, Андрій, Роман з дружиною Ольгою (дочка відомого різьбяра Володимира Данилюка), Тарас Данилюк. Це команда художників-професіоналів у різних жанрах образотворчого мистецтва: живописі, монументальній скульптурі, камерній і монументальній кераміці, графіці. Вони учасники обласних, республіканських, міжнародних виставок, симпозіумів, пленерів.

ʺВ експозиції Музею-садиби родини Антоничів, що є філією Львівського музею історії релігії, художники представлять скульптури ʺЕйфоріяʺ, ʺДівчина в вінкуʺ, ʺКолисковаʺ й інші, виконані в граніті, пісковику, камені, гіпсі, алебастрі; натюрморти й пейзажі. Серед них – ʺКульбабаʺ, ʺПозитивʺ, ʺРанкова каваʺ, ʺЖиві ірисиʺ, ʺНовобудовиʺ. Роботи вражають довершеністю й глибиною думки, чарують гармонією фарб. Їх поєднує одна спільна риса – велика любов художників до рідної земліʺ, – розповіла завідувачка філії Ольга Дядинчук

Володимир Оврах – народний художник України. Він є тим стрижнем, на якому тримається уся родина. Народився Володимир Оврах 10 липня 1953 року у Миргороді на Полтавщині. Після закінчення середньої школи навчався у Миргородському керамічному технікумі імені Миколи Гоголя, згодом на відділенні художньої кераміки Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва (сьогодні – Львівська національна академія мистецтв). Тут зустрів свою майбутню дружину Тамару, з якою вже не один десяток років творить в галузі монументального мистецтва. Володимира Михайловича знають далеко за межами рідного краю. Його роботи бачили в Польщі, Італії, Англії, Німеччині, Аргентині, Канаді. Чимало творів зберігаються у музеях і приватних колекціях.

Сини художників Роман і Андрій також пішли стопами батьків. Вони отримали мистецьку освіту у Львівській національній академії мистецтв: навчалися на кафедрах кераміки і монументально-прикладній скульптурі. Спільно з батьком Володимиром хлопці створили пам’ятники Тарасові Шевченку, героям Небесної Сотні, композиторові Миколі Леонтовичу, державному діячеві Симону Петлюрі.

Початок о 13 год.

Виставка буде відкрита до травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ