Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Мостищині відзначать 112-ту річницю від дня народження Богдана-Ігоря Антонича

Комунальний заклад Львівської обласної ради Музей-садиба Родини Антоничів , що у Бортятині на Мостищині (філія Львівський музей історії релігії) запрошує «На гостини до Антоничів» з нагоди 112-тої річниці від дня народження видатного українського поета, перекладача, літературознавця, громадського діяча Богдана-Ігоря Антонича.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

У п’ятницю, 1 жовтня, на майстер-класі «Осінь переїхала по полі возом золотим» виготовлятимуть квіткову композицію присвячену Богдану-Ігорю Антоничу.

У неділю, 3 жовтня, о 13 годині на подвір’ї музею парох місцевої церкви Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Михайло Пецькович проведе спільну молитву за мир в Україні й родину Антоничів. Опісля митець Олег Кищак презентує виставку «Лемківська різьба». Присутні побачать яєчні витинанки, зроблені на курячих, гусячих, страусиних і перепелиних яйцях. 

У музейній вітальні відбуватимуться поетичні читання «Моя душа – це битий шлях на невідомих дійсності полях».

5 жовтня, у день народження поета, учасники заходу покладуть квіти до пам’ятника Богдана-Ігоря Антонича, що на вулиці Городоцькій у Львові.

Продовжать святкування 6 жовтня у Бортятині.

«Найменші відвідувачі зможуть випробувати себе на майстер-класі «Кольоровий вірш Антонича», а також побувати на пізнавальній прогулянці-екскурсії місцями, пов’язаними з Антоничем: де писав поезію, займався художнім мистецтвом, грав на скрипці і мріяв про кар’єру композитора», – розповіла завідувачка Музею-садиби родини Антоничів Ольга Дядинчук. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ