Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Одещині протягом дня затримали двох хабарників

Оперативники Управління захисту економіки в Одеській області викрили у вимаганні неправомірної вигоди директора крюінгового агентства та керівника державного підприємства. Про це повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Вимагали 8,3 тисячі доларів США.

Правоохоронці встановили, що керівник одного з місцевих агентств, яке займається працевлаштуванням громадян на іноземні морські судна, організував схему «додаткового заробітку».

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці задокументували декілька етапів отримання фігурантом неправомірної вигоди.

Так, за працевлаштування на посаду помічника капітана на судно іноземного судновласника зловмисник зажадав 5 тисяч доларів США хабара. А на посаду матроса - 3 тисячі доларів США.

Затримали директора крюінгового агентства працівники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції, Одеської місцевої прокуратури № 4 у службовому кабінеті під час отримання частини неправомірної вигоди – 1,5 тисяч доларів США.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили підроблені печатки іноземних суден, які хабарник використовував для збільшення робочого стажу моряків.

Також сьогодні, 19 січня, оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно з прокуратурою Одеської області під час отримання 300 доларів США хабара затримали керівника державного підприємства.

Гроші зловмисник вимагав за укладання договору щодо відповідального зберігання обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ