Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На окупованих територіях українці позбавлені медичної допомоги - Маляр

Командування російської армії почала масово облаштовувати у лікарнях на окупованих територіях госпіталі для своїх солдатів. Через це загострюються проблеми з отриманням цивільними українцями медичної допомоги.

Як повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, росіяни звозять поранених військових до звичайних лікарень на захоплених територіях України. Унаслідок чого мирні жителі втратили можливість отримати необхідну медичну допомогу, навіть якщо випадок екстрений.

"Зокрема, минулого тижня в населеному пункті Нововасилівка Запорізької області місцеву лікарню було перепрофільовано в російський військовий шпиталь, в якому розмістили понад 200 поранених солдатів РФ. За вказівкою командування противника надавати медичну допомогу цивільному населенню у цьому лікувальному закладі категорично заборонено", — йдеться в дописі Ганни Маляр.

Крім того, в лікарняних закладах, які ще обслуговують місцевих мешканців кількість кваліфікованого медичного персоналу критично зменшується, тому що російські окупаційні адміністрації примусово масово направляють цивільних медиків лікувати поранених російських військовослужбовців, чисельність котрих постійно зростає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ