Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На острові Зміїний знову замайорів прапор України

На острові Зміїний в Чорному морі знову підняли прапор України.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

"Військова операція завершена і наразі територія знову повернена під юрисдикцію України", - сказала вона. 

За словами Гуменюк, на решті території півдня українські війська просуваються спеціальним способом – повільно, але впевнено.

"На суходолі ворог не має успіхів, тому використовує тактику авіаційних і ракетних ударів. Сьогодні на світанку знову було вдарено ракетами по Нововоронцовці і ще по кільком громадам на півночі Херсонщини, обставини уточнюються. Є інформація, що місцеві мешканці поблизу Інгульця підірвалися на залишках касетних снарядів. Один – загинув, один – з чисельними осколковими пораненнями доправлений до лікарні. Ворог продовжує використовувати заборонені касетні снаряди, які розриваються не зразу, а ще тривалий час зберігають небезпеку", - повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня.

Також вона додала, що у північно-західній частині Чорного моря перебуває три ракетні і один десантний кораблі ворога. Це надводні носії ракет і також підводний човен, споряджений ракетами типу "Калібр". Загальний залп становить 28 ракет.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська покинули Зміїний 30 червня після того, як українські війська тривалий час завдавали удари по їхнім силам на острові і біля нього. Свою втечу з острова російське військове керівництво назвало "жестом доброї волі".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ