Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На передову до воїнів поїхало п’ятисоте авто свободи

Його отримає грузинський легіон, який боронить Україну. Ще 32 автівки – різні бригади на фронті.

Сьогодні, 2 жовтня, в межах ініціативи «1000 автомобілів свободи» зі Львівщини на фронт передали ще 33 машини. Серед них – п’ятисоте авто. Таким чином сьогодні ініціатива досягла свого екватора.

Як розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький, який є співініціатором проєкту, на старті ідея передати 1000 машин на передову була великою та амбітною ціллю. Проте, пройшло не так багато часу і вже п’ятисоте авто вирушило на фронт.

«За цим результатом стоїть величезна робота волонтерів, благодійників і людей, які об’єднались справді гарною ідеєю подарувати 1000 авто хлопцям на фронт. Коли ми ставили перед собою таку ціль і подумати не могли, що досягнемо її так швидко. 500 автомобілів - це ще один внесок Львівщини та перш за все волонтерського руху у перемогу на фронті. Дякую кожному хто донатив, привозив авто, вкладав кошти та зусилля в ремонт, дбає за їх наповнення: продуктами, бронежилетами та іншим необхідним, доставляє на фронт. Дякую усім, хто долучився своїми фінансами, часом та силами до проєкту: компаніям та партнерам, благодійним організаціям та волонтерам. Дякую кожному, всі ви працюєте задля перемоги українського народу над ворогом», - зазначив Максим Козицький.

33 машини передали від фонду Форпост УА, «5 Перон України», Львівської ОВА та інших партнерів і донорів. Авто укомплектовані бронежилетами від Львівського оборонного кластера та гуманітарним вантажем.

Організатор заходу - Міжнародний штаб допомоги українцям. 

П‘ятисоте авто із символічними номерами «Мамука» – броньоване. Його отримає грузинський легіон, який захищає Україну від 2014 року та є у складі ЗСУ. Мамука – позивний командира батальйону.

«Це вже третє броньоване авто, яке ми передали на фронт. Перші два – медичному батальйону «Госпітальєри», це третє – грузинському легіону, це дуже сильні хлопці, які добре воюють», - розповів представник БФ «5 Перон України» Ярослав Копчук.

Фонд вже передав на фронт приблизно пів сотні автівок. Знаходять машини у Швеції, Литві, Німеччині, Словаччині. Допомагають партнери та друзі фонду, часто звичайні люди, які хочуть допомогти воїнам.

«Добре було б якби ще більше людей доєднувались та допомагали нашим військовим, таким чином пришвидшуючи нашу перемогу. Ми повинні дотиснути русню і вигнати їх зі своєї землі», - наголосив Ярослав Копчук.

Нагадаємо, що ініціатива «1000 автомобілів свободи» належить голові Львівської ОВА Максиму Козицькому та голові ГО «Добро.Дій» Ігорю Дулину за підтримки Міжнародного штабу допомоги українцям та Львівського оборонного кластера. До проєкту вже долучились більше сотні партнерів та благодійників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ