Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На переважній більшості ділянок лінії розмежування режим тиші зберігається, - СЦКК

Українська сторона СЦКК повідомляє, що у рамках домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи, про повний та всеосяжний режим припинення вогню, на переважній більшості ділянок лінії розмежування режим тиші зберігається повною мірою. Про це інформує прес-центр ООС.

Впродовж трьох тижнів, відколи вступив в дію режим тиші, не було бойових втрат та поранень. За даними наших спостерігачів, лише на деяких ділянках відмічалися поодинокі неприцільні постріли з боку НЗФ ОРДЛО, здебільшого зі стрілецької зброї. За увесь цей період жодного разу не зафіксовано застосування противником важкого озброєння. У деяких випадках незаконні збройні формування ОРДЛО за підтримки Російської Федерації вдаються до інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів, що є також порушенням існуючих домовленостей. Найбільш провокативні факти покращення інженерного обладнання противником зі спробою просування у бік опорних пунктів Об’єднаних сил зафіксовано поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Золоте-5, Широка Балка та Ужівка у бік українських позицій біля Хутору Вільний, Новгородське та Водяне.

Про усі провокації з боку НЗФ ОРДЛО українська сторона СЦКК щоденно інформує встановленим порядком СММ ОБСЄ.

Разом із тим, українська сторона СЦКК наголошує, що від 27 липня, з моменту вступу у дію режиму тиші, не було жодного факту порушення з боку підрозділів Об’єднаних сил. Українські воїни повною мірою дотримуються всеосяжного режиму припинення вогню, тим самим формують необхідні передумови з просування мирного процесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ