Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

На поліцейського, що збив мешканку Львівщини, вдягнули електронний браслет

Поліцейському, що збив велосипедистку на Лвівщині, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням радіоелектронного засобу контролю, а також відсторонив від посади. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Водночас у прокуратурі зауважили, що вимагатимуть суворішого запобіжного заходу.

Нагадаємо, що аварія трапилася 4 червня близько 18.00 на ґрунтовій дорозі з двостороннім рухом в напрямку села Новий Милятин Буського району на Львівщині.

Поліцейський Кам’янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області, керуючи автомобілем «Skoda Oktavia», не вибрав в установлених межах безпечної швидкості, не врахував дорожню обстановку і, не переконавшись, що маневр буде безпечним для інших учасників руху, виїхав на зустрічну смугу. Внаслідок цього чоловік наїхав на 61-річну жінку, яка рухалася по цій же дорозі на велосипеді.

Внаслідок отриманих травм постраждала померла на місці пригоди.

Правоохоронця одразу ж затримали в порядку ст.208 КПК України та наступного дня вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КПК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особами, які керують транспортними засобами).

Крім того, з'ясувалося, що він перебував у нетверезому стані. 

Учора, 6 червня, клопотання про обрання запобіжного заходу було скеровано у Галицький районний суд Львова для розгляду по суті.

На даний час тривають першочергові слідчі (процесуальні) дії. Досудове розслідування здійснюють слідчі прокуратури Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ