Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На посаду директора театру призначили ріелтора, - Коломійцев

«На посаду директора театру призначили ріелтора», – зазначив колишній директор та колишній художній керівник Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки Олексій Коломійцев сьогодні, 17 серпня, під час зустрічі у Львівській міській раді.

Так він прокоментував призначення Миколи Павліва, начальника відділу регулювання орендних відносин управління комунальної власності Львівської міської ради, на посаду тимчасового директора цього театру 

Олексій Коломійцев сьогодні разом із акторами, які є прихильники його діяльності, хотіли зустрітися з міським головою. Як стало відомо згодом, міський голова Андрій Садовий нині перебуває  у відрядженні.  Відтак,  розмовляли вони із Іриною Магдиш, начальником управління культури ЛМР, та Михайлом Морозом, заступником начальника управління культури департаменту гуманітарної політики ЛМР.

«Я хочу взяти в Миколи Павліва кілька майстер-класів,  як за тиждень часу стати професійним ріелтором», – зазначив Олексій Коломійцев.  «Якщо можна людину, яка займалась ціле життя питаннями майна, просто так поставити на посаду директора театру, то я теж зможу за тиждень часу стати головним лікарем в Одеській поліклініці», –  додав  Олексій Коломійцев.

На ці закиди Ірина Магдиш вкотре розповіла історію про неправдивий конкурс на заміщення вакантної посади художнього керівника: «3 серпня о 18.00 без участі представників ЗМІ таки відбулось засідання (конкурсної) комісії.  Комісія відбулась за участі 13 осіб, які не становили кворуму. З 10 претендентів були допущені лише троє осіб: Тарас Федорчак, Ігор Матвіїв та Олексій Коломійцев. Тарас Федорчак та Ігор Матвіїв відмовились брати участь у цьому псевдоконкурсі. Тоді комісія провела закритий конкурс і, як потям з’ясувалось, на посаду художнього-керівника знову призначено Олексія Коломійцева».

Також представники театру принесли відкрите звернення на ім’я Андрія Садового з пропозиціями щодо врегулювання кризової ситуації, яка склалась навколо театру.

Подаємо повний текст звернення:

«Ми вважаємо відсторонення в.о. директора Геннадія Рассказова  та призначення на посаду директора Миколи Павліва безпідставними, нелогічними та непрофесійними кроками з боку управління культури департаменту гуманітарної політики ЛМР. Ми вважаємо, що дані рішення заправленні на дестабілізацію творчого процесу в театрі призводять нанівець усі здобутки колективу театру.  У нас є ряд пропозицій, які допоможуть зорганізувати роботу театру. Нам потрібна ваша підтримка, допомога, добра воля для забезпечення повноцінного функціонування театру, який є комунальною власністю міста та повинен функціонувати для львів’ян.  Просимо вам вислухати наші пропозиції щодо забезпечення повноцінної роботи театру, збереження потужного репертуару, колективу театру відкриття наступного театрального сезону  та організації якісного, творчого процесу», – йдеться у зверненні.

За словами Олексія Коломійцева під цим зверненням є підписи 25 людей, що становить 80% колективу.

Нагадаємо,  частина акторів драматичного театру ім. Лесі Українки свого часу висловили недовіру тодішньому директору та водночас художньому керівнику Олексію Коломійцеву.  Відтак, у ЛМР вирішили не продовжувати контракт із Олексієм Коломійцевим, який закінчився 31 липня.

3 серпня мало відбутися відкрите засідання на заміщення вакантної посади художнього керівника драматичного театру ім. Лесі Українки. Через раптовий «новий» список кандидатів на цю посаду відкрите  засідання  за участі представників ЗМІ так і не відбулось. Однак згодом стало відомо, що в той же день засідання таки відбулось. За його результатами в.о. директора театру Геннадій Рассказов підписав контракт з Олексієм Коломійцевим. Останній мав би обійняти посаду художнього керівника театру з вересня. Відтак, Геннадій Рассказов перестав бути в.о. директора театру. Тепер ним став Микола Павлів.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ