Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Прикарпатті трагічно загинув поліцейський

На Прикарпатті при виконанні службових обов'язків у ДТП трагічно загинув поліцейський. ДТП сталася у с. Матеївці Коломийського району. Внаслідок наїзду вантажного автомобіля-тягача «ДАФ», на службовий автомобіль «Деу Сенс» із ввімкненими проблисковими маячками та вантажівку «ГАЗ-3507», загинув 28-річний поліцейський Коломийського відділу поліції Бойчук Руслан Богданович, повідомляє сектор комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області.

ГУ НП в Івано-Франківській області

Помічник дільничного Коломийського відділу поліції старший сержант Руслан Бойчук 1988 р.н. у складі групи швидкого реагування з колегою, під час здійснення патрулювання на території обслуговування у темну пору доби (21.40 год. 30.08.2016) на автодорозі "Стрий-Чернівці-Мамалига", помітили автомобіль "ГАЗ-3507", який стояв на дорозі без увімкнених габаритів, аварійних сигналів та інших попереджувальних знаків.

ГУ НП в Івано-Франківській області

Наряд, який рухався на службовому автомобілі, зупинився, увімкнувши проблискові маячки на автомобілі. Після чого поліцейські підійшли до водія, щоб дізнатися причину зупинки та надати допомогу, але в автомобілі нікого не було. Тоді вони пішли виставляти попереджувальні знаки – знак аварійної зупинки. У цей час в напрямку Чернівців на швидкості над'їхав вантажний автомобіль "ДАF 95XF430"  з напівпричепом, під керуванням жителя Чернівців 1962 р.н., який не впорався із керуванням, не пригальмувавши, допустив наїзд на перешкоду – службовий та вантажний автомобілі. Попереду службової автівки перебував інспектор, на якого і було здійснено наїзд. 

ГУ НП в Івано-Франківській області

Удар був такої сили, що автомобіль "ЗІЛ" відкинуло на відстань близько 15 метрів від місця стоянки. Один з інспекторів устиг зреагувати, відскочивши в сторону, в іншого інспектора шансів вижити не було жодних.

ГУ НП в Івано-Франківській області

Внаслідок чого 28-річний Руслан загинув. Водія вантажівки «ДАF» доставили до лікувального закладу в стресовому стані. Автомобілі поміщено на майданчик для тимчасово затриманих транспортних засобів.

Слідство з’ясовує чому водій автомобіля "ДАF" не відреагував на увімкнені проблискові маячки службової автівки. У загиблого Руслана Бойчука, який з дитинства був круглою сиротою, залишилося на вихованні троє малолітніх дітей. 

Як було попередньо встановлено, водій фури за результатами медосвідчення перебував за кермом у тверезому стані. Слідcтво з’ясовує, чому ж він завчасно не загальмував та не вжив заходів щодо безпечного об’їзду перешкоди, враховуючи, що на службовому автомобілі були увімкнені аварійна сигналізація та проблискові маячки, які проглядалися з відстані, проте водій проігнорував їх.

За фактом вчиненого ДТП розпочато досудове розслідування та призначено ряд експертиз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ