Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На річках Львівщини утворились льодові затори

На гірських річках у Львівській області утворилися льодові затори, які загрожують підтопленнями. Втім, кажуть у прес-служб Львівської облради, рятувальники контролюють ситуацію.

3 лютого на річці Опір утворились чотири льодових затори довжиною 3100 м (н.п. Опорець – 700 м, Терновиця – 200, Славсько – 200, Тухля – 2000 м) та один льодовий затор на річці Головчанка населеного пункту Головецько, довжиною 500 м, внаслідок чого зазнали підтоплень 9 присадибних ділянок у 3-х населених пунктах: Головецько - 5, Опорець – 2,  Славсько – 2. 

Станом на 08:00 6 лютого затори льоду на ріках Сколівського району не спостерігаються.

 Упродовж 3-5 лютого було виконано ряд робіт:

- с. Головецько проведено роботи по ліквідації заторів льоду на річці Головчанка та відведено воду з 5 присадибних ділянок. Екскаватором філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» всього було розчищено 300 м небезпечної ділянки річки від льоду, роботи завершено. На місці події працювали: 4 од. техніки та 10 чол., з них від ДСНС - 2 од техніки та 5 чол.;

- с. Тухля проведено комісійне обстеження щодо можливості виконання підривних робіт по ліквідації льодового затору. Піротехнічною групою 5 лютого здійснено 18 підривів. На місці працювали: 7 од. техніки та 23 чол., з них від ДСНС - 5 од техніки та 15 чол.

Всього до робіт було залучено 24 чол. та 8 од. техніки.

5 лютого через різку зміну погоди (підвищення температури та опадів дощу) в Турківському районі на річці Стрий утворився льодовий затор довжиною 400 м (н.п. Комарники – 400 м) внаслідок чого зазнали підтоплень 1 присадибна ділянка та 1 господарська будівля. Станом на 07:00 року затор льоду – 400 м, підтоплень немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ