Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На розмінування українських територій підуть десятки років, заміновано 30% країни - ДСНС

Станом на січень 2023 року через російську агресію близько 30% території України забруднено вибухонебезпечними предметами, для їхнього розмінування знадобляться десятки років та спеціальна техніка.
Фото - Мінцифри

Про це Суспільному повідомив голова ДСНС Сергій Крук.

"Рятувальники, пожежники ДСНС у складі Сил безпеки і оборони забезпечують безпеку і оборону нашої країни. Одна з ключових складових на сьогодні — це всі розуміють і в світі, в тому числі, — це розмінування нашої території, яке затягнеться на багато десятків років", — зазначив посадовець.

За його словами, станом на початок 2023 року вибухонебезпечними предметами забруднена майже третина території України. Під час її розмінування щоденно гинуть сапери.

"30% території України заміновано. Це — понад 174 тисячі квадратних кілометрів. Щодня гинуть піротехніки, щодня отримують поранення, щодня вони працюють з військовими. Ця категорія людей — рятувальників, яка заходить на звільнені території зразу після військових для того, щоб забезпечити життєдіяльність. Близько 20% від загальної кількості загиблих наших рятувальників — це саме піротехніки. І близько 40% — це поранені піротехніки від загальної кількості поранених наших колег", — пояснив голова ДСНС.

Також Сергій Крук додав, що від початку війни надзвичайники знешкодили понад 320 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ